Grusiga vägar och nyvakna blommor i diket. Dags att damma av bilen i garaget och förbereda den inför en ny vår. Men innan du kan vrida om nyckeln och ta första bilturen, är det en del saker du behöver ordna. Några av dem har vi samlat här! Och skulle du dessutom vilja försäkra dig om en riktigt bra försäkring i vår, vet du att vi alltid finns till hands.

 1. Har du granskat mönsterdjupet på däcken? Tänk på att det är sommardäcksperiod. Kontrollera att mönsterdjupet är minst tre millimeter!
 2. Har du fyllt på spolarvätska? Dammiga vägar och växlande väderlek gör att spolarvätskan snabbt tar slut.
 3. Har du informerat Transportstyrelsen om att du vill ställa på bilen? Om inte, får du inte köra bilen i trafik. Är bilen försäkrad?
 4. Har du bokat tid för besiktning (beror på bilens ålder)?
 5. Har du betalat fordonsskatten? Om inte, får du inte köra bilen i trafik och polisen har rätt att ta bilens registreringsskyltar.
 6. Har du kontrollerat oljan? Rätt mängd olja är en enkel insats för högre säkerhet och en motor som håller längre.
 7. Har du gjort service enligt instruktionsboken? Här ser du vilka tidsintervall som rekommenderas. Ofta brukar servicelampan tändas i god tid innan intervallet är uppfyllt för att du ska hinna boka tid för service.
 8. Ligger startkablarna på plats? Förlita dig inte på att andra har startkablar, se om din bil själv.
 9. Finns varningstriangel i bilen? Den ska alltid ligga i bilen om något skulle hända.
 10. Är det dags att vårstäda bilen? Tänk på att smuts sätter sig i skrymslen, veck, underrede och kanter och gör så att plåten kan angripas av rost. En ren bil är inte bara snyggare, den håller helt enkelt längre!
 11. Ska du ut på längre resa med bilen utanför Sverige i sommar? Kontrollera reglerna avseende bil och utrustning i de länder du ska besöka och ta med ett ”Grönt kort” från ditt försäkringsbolag.

Rådgivning! Ring oss på 0771-626 010